U mag er gerust over nadenken, en mijn werkwijze.

Werkwijze: Ik ga eerst uw wensen analyseren t.a.v. de fiets, uw budget en het doel waarvoor u de fiets wilt gebruiken.
Vervolgens gaan we samen één of meerdere fietsen uit mijn grote collectie bekijken en u kunt proefrijden ( wel a.u.b. legitimatie meebrengen).
Voorafgaand aan het proberen, ga ik de fietsen afstellen, op uw lichaamslengte en goede of gewenste zithouding.
Deze werkwijze neemt over het algemeen tussen 30 en 60 minuten in beslag.
Als we dan de goede fiets uitgeselecteerd hebben, dan kopen 70 % van de klanten bij mij logischerwijs gewoon de fiets.
Op deze manier heb ik vanaf het jaar 2011 duizenden fietsen verkocht met heel veel tevreden klanten.
Veel klanten komen later dan ook terug om meer fietsen te kopen.

Echter soms passen de geuitte wensen niet bij het budget dat klanten aangeven.
De meeste mensen die zeggen gewoon als ze het geld voor de gewenste fiets niet hebben of willen uitgeven. Dat is een eerlijke zaak, prima.

Er zijn echter ook mensen die altijd moeite hebben met beslissingen nemen en die willen deze beslissing dan vaak het liefst maar uitstellen, (b.v Er een nachtje over slapen, of met iemand anders overleggen enz. enz. ) GA ER DAN GERUST OVER NADENKEN.
In het verleden kon ik bij het uitstellen van die beslissing, MIJN TELEURSTELLING SOMS NIET GOED VERBERGEN. Ik kreeg daar achteraf nog wel eens een verwijt over.

Als ik deze pagina schrijf is het Pasen 2018, ik heb de pensioengerechtigde leeftijd zo’n beetje bereikt, dus misschien een mooi moment van bezinning.
Vanaf nu ga ik dus wat gemakkelijker met dit uitstellen om. Misschien dat ik nog vraag waar de twijfel zit, in de hoop dat ik er een oplossing voor kan bedenken, maar verder laat ik het erbij.
Weet je, van alle 10 mensen die met mij een afspraak maken, kopen er immers 7 direct een fiets, dus waar heb ik het over, iedere fietsen-winkelier zou er direct voor tekenen.

Comments are closed.