Biedingen op ongezien ( gebracht of opgehaald )

Als ik bied op een fiets, via een Marktplaats advertentie of via een andere bron, ga ik er voorlopig van uit dat de fiets in orde is. Ik heb al 11 jaar een bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in de betere gebruikte fietsen.
Een voorwaarde is meestal wel, dat u hem naar mijn bedrijf in Haarlem wilt brengen, of dat ik hem door een koeriersbedrijf laat ophalen.
Dit is omdat ik het zelf momenteel erg druk heb. Hij hoeft niet verpakt te worden.
Ik betaal u voor het zelf brengen € 50 extra.

Betalen: doe ik dus pas nadat ik zelf heb kunnen controleren dat de fiets daadwerkelijk in orde is en zoals door de adverteerder beschreven, ik betaal het liefst per bank.
Ik ben geen pietlut die de fiets onder een vergrootglas legt, maar heb natuurlijk wel ONGEZIEN op de beschrijving geboden en wil uiteraard geen zeperd in huis halen.
Het komt zelden voor maar een enkele keer blijkt de fiets niet helemaal te voldoen aan de beschrijving… dan zou het kunnen dat ik mijn bod aanpas, of de fiets op uw kosten (€50) door de koerier laat terugbrengen.
Ik ga in ieder geval VOORAF geen geld overmaken naar een onbekende en dan maar hopen dat de fiets gebracht wordt.

Fiets laten ophalen: Gaat u echter met het bod wel akkoord, maar u kunt of wilt de fiets niet komen brengen, dan gaat het in principe dus niet lukken, tenzij u dusdanig veel vertrouwen in mijn bedrijf en persoon hebt, dat u akkoord gaat met een andere procedure, die hieronder wordt beschreven en waarmee toch steeds meer mensen akkoord gaan.

Want ik kan ook de fiets door een onafhankelijk koeriersbedrijf bij u (op afspraak) laten ophalen.
Maar LET op! Zij kunnen de fiets echter niet voor mij beoordelen, controleren en betalen.
Dus dat doe ik dan direct nadat ik de fiets bezorgd heb gekregen, maar wel nadat ik zelf heb kunnen controleren dat de fiets daadwerkelijk in orde is en zoals door de adverteerder beschreven, dat lijkt me redelijk.
Vertrouwen: Ik heb al 11 jaar een alom gerespecteerd bedrijf en hou me aan mijn woord. Mensen die daar echter toch geen vertrouwen in hebben en vooraf betaald willen worden zou ik willen vragen om dan ook niet op mijn biedingen te reageren, discussies omtrent dit onderwerp zijn zinloos, want daar komen we nooit uit.

Gaat u akkoord, dan wil ik wel binnen 24 uur het FRAMENUMMER en uw TELEFOONNUMMER van u vernemen.
Ga a.u.b. niet tijdrekken en stiekem wachten op een beter bod, want ik wil echt binnen 24 uur al dan niet de gevraagde informatie hebben, zodat we de schriftelijk overeenkomst per email kunnen aangaan.
Als ik binnen 24 uur de gevraagde nummers nog niet heb ontvangen , trek ik absoluut mijn bod in en reageer daarna dan ook niet meer.

Vriendelijke groeten van Jan Hoedje Fietsen Haarlem, specialist in de betere gebruikte fietsen.
Tel. 0657191067