Algemene info over de Koga Randonneur, Traveller, Traveller Signature, Worldtraveller vakantiefietsen.

Het zijn allemaal handgemaakte Nederlandse kwaliteitsfietsen, die bij mij standaard in het verkoopprogramma zitten, ik heb er heel veel, in allerlei maten.
Waardevaste fietsen van de A+ klasse. Echte WERKPAARDEN, geschikt voor veel bagage en STEILE klimmen. Deze toppers zijn fijne uiterst stevige TOER- en VAKANTIEFIETSEN met een frame dat is gemaakt van zeer hoogwaardig en lichtgewicht materiaal, soms CROMOLY STAAL en soms ALUMINIUM. ( De geleerden zullen het er nooit over eens worden, het is vaak iets persoonlijks, maar wat mij betreft zijn zowel de stalen, als de aluminium fietsen, fantastisch goede vakantiefietsen, dat bewijzen ze immers al zo lang)
Met de mogelijkheid tot het monteren van een voor-bagagedrager (bv. de TUBUS lowrider) worden ze fantastisch goede vakantiefietsen, de lowrider zit er trouwens soms al op.

*MAAR WELKE FIETS ZOU NU VOOR U DE MEEST GESCHIKTE ZIJN*
Het antwoord op deze vraag is niet zo eenvoudig, dat ik dat vooruit kan zeggen.
Naar mijn mening is de enige goede methode… Als u aan de afspraakvoorwaarden voldoet en u heeft er begrip voor… dat we hier ter plaatse uw plannen en wensen bespreken. Ik zal u dan ook de diverse voor- en nadelen van de keuzemogelijkheden vertellen.

Enkele KEUZEMOGELIJKHEDEN waarover we samen praten zijn dan:

De FRAMEMATEN:
De KOGA modellen met een MIXED frame worden geleverd in diverse framematen,
framemaat 47 of 48 voor SMALL of MEDIUM lichaamslengte +- 150-165 cm.
framemaat 50 voor SMALL of MEDIUM lichaamslengte +- 155-170 cm.
framemaat 53 of 54 voor MEDIUM of LARGE lichaamslengte +- 160-175 cm.
framemaat 56 of 57 voor LARGE lichaamslengte vanaf +- 170 cm.
* Denkt u een grotere framemaat nodig te hebben, dan zal ik u (alleen) hier ter plaatse uitleggen waarom dat geen goed idee is!

De KOGA modellen met een HEREN frame worden geleverd in diverse framematen,
49/50 voor SMALL of MEDIUM lichaamslengte +- 155-170 cm.
53/54 voor MEDIUM lichaamslengte +- 160-175 cm.
57 voor LARGE of XL lichaamslengte +- 170-190 cm.
60 voor LARGE lichaamslengte +- 180-190 cm.
63/66 voor LARGE of EXTRA LARGE lichaamslengte 190 cm. of groter

De VERSNELLINGSGROEPEN:
Ze zijn altijd afgemonteerd met de betere Shimano groepen, Deore, Deore LX, Deore SLX of Deore XT, met 27 of 30 versnellingen, waardoor ze licht rijden en super fijn schakelen.
MET DE 3 TANDWIELEN VOOR en de 9 of 10 tandwielen ACHTER, hebben ze een zeer goed BERG-VERZET, dus ook geschikt voor de steilere hellingen.

Niet GEVEERD of GEVEERD:
Sommige hebben een niet geveerde voorvork
Sommige zijn uitgerust zijn met een monoshock (feathershock) voorvork-vering, bedoeld om de kleine oneffenheden in het wegdek op te vangen.
Voor de comfortfietser is er bij sommige modellen soms ook een versie met een voorvork met instelbare diepe vering, soms is deze zelfs eenvoudig uit te schakelen, zodat de fiets (bewust) niet geveerd is.

ZADELS:
Ook is met een goed geveerd kwaliteitszadel is vaak nog wel het één en ander aan uw zitcomfort aan te passen, denk aan bv. een TERRY, Q-LAB of een BROOKS zadel. Heeft u nu al een goed zadel op uw huidige fiets, dan kan ik dat meestal wel overzetten.

De VERLICHTING werkt soms op batterijen, maar wordt meestal gevoed door een bijna weerstandloze dynamo in het voorwiel, soms voorziet deze ook het achterlicht van stroom.

De WIELMAAT en velgen: bijna altijd is de wielmaat 28/29 inch, met bandmaat 37 x 622, 42 x 622 of 50 x 622.
De Worldtraveller is soms ook met 26 inch verkrijgbaar. Met extra sterke velgen.
Soms is de bandmaat aan te passen.

De ZITHOEK en STUREN: De zadelhoogte en de afstand van zadel naar stuur is goed instelbaar.
Er zit soms een VLINDERSTUUR op, al dan niet met leer bekleed, soms een BUFFELSTUUR.
Soms een RECHT STUUR, eventueel met ERGONOMISCHE handvatten en eventueel BAR ENDS. Meestal kan ik het stuur op de fiets wel AANPASSEN AAN UW VOORKEUR.
U fietst vaak uren achter elkaar op een toer- en vakantiefiets en het DOEL van deze fine-tuning is dan ook … minder kans op rug-, nek- of polsproblemen en PIJN.

KLEUREN:
Koga Vakantiefietsen zijn meestal glanzend antracietkleurig of glanzend zwart, maar ook wel zilverkleurig, of in andere kleuren, maar geen schreeuwerige kleuren.

PRIJZEN:
KOGA vakantiefietsen zijn dermate duurzaam en waardevast.. daarom wordt bij mij de prijs in hoofdzaak bepaald door:
De uiterlijke staat van de fiets en de staat van onderhoud en pas daarna door het bouwjaar. (ik leg u ter plaatse graag uit waarom)
De prijzen liggen meestal tussen € 800 en € 1700