Diverse informatie: Denk aan het Milieu, Recycling, Sponsor, Inruil.

MILIEU, HERGEBRUIK en RECYCLING: Misschien had u er nog niet zo aan gedacht, maar door een goede gebruikte, of een reeds geproduceerde nieuwe kwaliteitsfiets te kopen doet u immers aan recycling en spaart u het milieu. Het werkt mee aan een beter milieu doordat :  Met een betere, fijnere fiets zult u vermoedelijk de auto of andere vervuilers wat vaker laten staan en vaker gaan fietsen. Zodoende spaart u de productie van een nieuwe fiets uit. Om maar te zwijgen over de verspilling door het kopen van (goedkope) B-merk of C-merk fietsen. Een kwaliteitsfiets vergt natuurlijk allereerst een wat hogere investering, maar is uiteindelijk veel goedkoper en fietst zeker beter. Een z.g.a.n. kwaliteitsfiets met een week omruilgarantie en goede garantie kopen lijkt mij dan ook in dit opzicht een prima zaak.

VOGELHOSPITAAL-SPONSOR: Ik ben mijn hele leven al een liefhebber van vogels en ik geniet erg van de zang en de schoonheid van de vogels, als ik aan het wandelen of fietsen ben in de duinen.
De prijzen van mijn fietsen eindigen altijd op een 8 en veel kopers die contant met een rond bedrag betalen zeggen “laat maar zitten”.
Dat is aardig en ik doe er dan graag ook iets aardigs ermee. Want ik stop dit wisselgeld in een sponsor-potje. Het verzamelde bedrag ga ik iedere maand storten op de rekening van het vogelhospitaal, gewoon om ze een beetje te helpen, ze doen er zulk goed werk mee.
N.B. Mocht u bij mij ter plaatse per internet-banking betalen, dan kunt u, als u mee wilt sponsoren, ook een ROND bedrag overmaken, of € 2 contant geven. Ik stop die € 2 dan zelf gewoon contant in het potje.

INRUILEN of NIET: De meeste sportfietsen of stadsfietsen ruil ik wel in, voor een redelijke handelsprijs, ik kan op afstand geen inruilprijs geven, vaak zelfs geen indicatie.
Sommige fietsen wil ik zelf, klaarmaken en weer verkopen, dan kan ik ook iets meer geven.
De meeste verkoop ik echter direct weer door aan andere ondernemers, daar hoef ik niet aan te verdienen, als ik eigen geld krijg vind ik het prima. Ik controleer ze overigens wel op diefstal. Wat ik echter niet inruil zijn: elektrische fietsen-mountainbikes,-kinderfietsen,-racefietsen. Hele jonge fietsen (nog geen jaar oud) kunt u beter zelf op Marktplaats proberen te verkopen, want bij inruilen moet u anders erg veel willen afschrijven. Is het i.v.m. de aankoop van een fiets bij mij, nodig dat u de eerst fiets zelf verkoopt, verkoop hem dan liefst voordat u komt, dan weet u immers pas wat u te besteden heeft.