Werkwijze

WERKWIJZE

Normaal gesproken is de WERKWIJZE:

Ik stel u een aantal gerichte vragen en u maakt uw wensen kenbaar. Dan zoeken we daar ter plaatse de passende fiets(en) bij, dat heeft wel wat tijd nodig.

Er komen o.a. tijdens deze wensanalyse logische zaken aan de orde zoals:

Waar wilt u de fiets precies voor gebruiken. Dit vooral i.v.m. bagage en heel blijven.

Wat voor een frame-constructie is daarvoor het meest geschikt? Kiest u voor een Mixed (dames) frame, of toch liever voor een (sterker) Heren frame.

Wat is de meeste logische en gewenste fietshouding bij zo’n fiets? Hoe zit het nu precies met die frame-maten, welke hoogte en welke lengte past het beste bij uw lichaamsmaten. Heeft u misschien lichamelijke bijzonderheden die meespelen, vermeld deze s.v.p.?

Is het misschien verstandig om voor iets meer comfort, zoals vering (al dan niet uitschakelbaar) te kiezen, of juist niet?

Verschillende begrippen zoals bv.: Een derailleur, of een Rohloff-naaf of andere naaf. De voor- en nadelen hiervan. t.a.v. bediening en praktisch gebruik. Over onderhoud, reinigen, smeren en het zoveel mogelijk voorkomen van slijtage.

U mag, als u wilt, nadat we eerst het één en ander uitgezocht en geselecteerd hebben, één of meerdere korte proefritten maken (of eventueel na overleg vooraf een wat langere ) wel legitimatie meebrengen.

Na deze procedure, waarbij we alles besproken en afgewogen hebben, kan er dus geen sprake meer zijn van een te snelle, impulsieve aankoop, hou op zeg.

Het kan echter wel zo zijn dat de bij mij gekochte fiets het, tijdens een wat langere rit, toch niet helemaal is. Dan juist kunt u gebruik maken van de bijzondere service en mag u hem binnen een week omruilen voor een andere.